Site icon Град Добој

Уручена возила за Болницу Добој

Болници „Свети апостол Лука“ у Добоју данас су уручена два нова санитетска возила, донација припадајућих локалних заједница и привредника, чија је вриједност око 187.000 конвертибилних марака. Кључеве санитетског возила уручио је градоначелник Добоја Борис Јеринић који је рекао да је Градска управа за набавку возила издвојила 120.000 КМ, те најавио да ће из градског буџета бити обезбјеђена додатна средства која не буду прикупљена од других донатора.

Директор Болнице „Свети апостол Лука“ Младен Гајић захвалио је за донацију која ће, како је навео, значајно унаприједити рад ове здравствене установе. Гајић је навео да ова здравствена установа располаже и са четири санитетска возила, од којих су три набављена 2008. године средствима Владе Републике Српске и једно у хуманитарној акцији коју је спровео Ротари клуб из Добоја. Он је рекао да су возила већ застарјела и прешла више од 500.000 километара.

Добојска Болница „Свети апостол Лука“ својим услугама покрива 20 одсто становништва Републике Српске и друга је по реду здравствена установа у Српској по интервенцијама. Данашњем уручењу присуствовали су представници локалних управа Брод, Модрича и Теслић.

Exit mobile version