Site icon Град Добој

Завршене традиционалне “Ђурђевданске трке 2022”

У Добоју су трком за дјевојчице предшколског узраста на 150 метара почеле “Ђурђевданске трке 2022”. Манифестацију је отворио предсједник Организационог одбора Славко Ковачевић који је указао на значај спорта, а посебно атлетике у промоцији здравог живота, те најавио наставак подршке Градске управе оваквим скуповима. Он је подсјетио да су прве “Ђурђевданске трке” у Добоју организоване 1996. године, да су уврштене у календар Свјетске атлетске федерације и да је у њима до сада учествовало више од 10.000 такмичара.

Организатор трке је Атлетски клуб “Добој” чији је представник Лазо Пејчић навео да ће такмичари у женској и мушкој конкуренцији такмичити у 15 категорија. У складу са школским узрастом предвиђене су и различите дионице, тако да је трка на 150 метара предвиђена за дјевојчице и дјечаке предшколског узраста, те ученике и ученице првих разреда основних школа. Дионица од 400 метара намијењена је за ученице и ученике од другог до трећег разреда. На 600 метара такмиче се ученице и ученици од четвртог до петог разреда.Дионица од 800 метара намијењена је за ученике и ученице од шестог до деветог разреда, као и за ученице од првог до четвртог разреда средњих школа.

Такође предвиђена је меморијална трка посвећена Јосипу Микићу, а на дионици дугој 800 метара такмичиће се ученици осмих и деветих разреда.Дионица од 1.000 метара намијењена је за ученике од првог до четвртог разреда средњих школа. Главна трка сениора у дужини од 3.000 метара затвара програм “Ђурђевданске трке 2022.” Ђуро Борбељ из Атлетског клуба “Апатин” из Апатина побједник је Ђурђевданских трка у Добоју у категорији сениора.

Борбељ је на стази дугој 3.000 метара био испред Уроша Гутића из Атлетског клуба “Борац” из Бањалуке и Млађена Самарџића из Атлетског клуба “Маратон” из Брчког,који су заузели друго, односно треће мјесто. Организатор је Атлетски клуб из Добоја, а генерални покровитељ је градоначелник. На претходним Ђурђевданским тркама, одржаним 2019. године, најбржи је био Осман Јунузовић из Атлетског клуба “Добој”.

Exit mobile version