Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Током маја у функцији нова болница

Објекат нове Болнице “Свети апостол Лука” у добојском насељу Усора требао би бити у функцији током маја и неће бити продужења рокова, рекао је градоначелник Добоја Борис Јеринић након данашњег састанка са представницима компаније “China Sinopharm International Corporation”, који је извођач радова.

Јеринић је рекао новинарима да је око 98 одсто послова завршено и да ће Градска управа у законом предвиђеном року спровести активности за издавање употребне дозволе и технички пријем објекта узимајући у обзир обимност пројектне документације.

“Што се тиче токова не можемо прецизирати дан и морамо добити сагласност Министарства здравља и Владе Републике Српске. Од почетка смо сви заједно у овом пројекту”, изјавио је Јеринић.

Радове у новој болници у Добоју, која је у завршној фази изградње и чија је вриједност 103 милиона КМ са ПДВ-ом, по систему “кључ у руке” гради компанија “China Sinopharm International Corporation”.

Ова савремена здравствена установа је укупне бруто површине 28.078 метара квадратних, од чега је нето површина објекта 25.390 метара квадратних.

Сва одјељења и службе болнице су пројектовани у складу са европским нормама, при чему су задовољени сви захтјеви модерне болнице.

Нова болница пројектована је да дугорочно опслужује око 330.000 становника из добојске регије у Републици Српској, федералног Зеничко-добојског и Тузланског кантона.

Располагаће са 468 кревета, те медицинским специјалистичким службама попут главног операционог блока са четири операционе сале, ургентног са операционом салом, дијагностичког центра са више од 22 разних радиолошких и других дијагностичких процедура, дневну амбулантну/поликлиничку услугу са око 20 специјалистичких консултација, терапијску онколошку дневну болницу.