Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Министар Петричевић посјетио Добој

Градоначелник Добоја Борис Јеринић састао се данас, у Градској управи Добој, са министром привреде и предузетништва у Влади Републике Српске Вјекославом Петричевићем, и разговарао о могућим модалитетитма сарадње Града и министарства на побољшању услова за пословање и инвестирање на подручју Добоја. Састанку су присуствавали и замјеник градоначелника Добоја Владо Благојевић, те Момчило Новаковић.

Градоначелник Добоја Борис Јеринић захвалио се министру на посјети, и додао како очекује да ће у наредном периоду бити више оваквих састанака. Градоначелник Добоја је, у обраћању новинарима, рекао да је ова локална заједница учинила максималне уступке према инвеститорима, у оном домену који је у надлежности локалне самоуправе.

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић је изразио задовољство оним што му је градоначелник Добоја изложио као план развоја у наредном периоду за Добој. Такође, министар Петрићевић потврдио је спремност његовог министарства и Владе Републике Српске да подрже Добој, у свим пројектима који су на добробит грађана и привреде.

Министар Петричевић је најавио је да ће у понедјељак, 28. октобра, бити расписан јавни позив за подстицај у износу од 1.400.000 КМ привредницима који су реинвестирали у набавку нових машина, те да ће ресорно министарство инсистирати да подстицајна средства за привреду буду знатно већа и да ће се за ту намјену тражити буџетско издвајање од око 20.000.000 конвертибилних марака.