Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Вијести

Пријем код градоначелника за вуковце основних и средњих школа

Грдаоначелник Добоја Борис Јеринић, уприличио је пријем за вуковце основних и средњих школа са подручја Града Добоја, поводом Дабна града 28.јуна.

„Глава без памћења исто је што и тврђава без војске. А образовање је најмоћније оружје које можете употријебити да промијените свијет. Зато, знајте…знати, мислити, сањати. То је све.“
Борис Јеринић, градоначелник Добоја.

Међународни џудо турнир „Добој опен 2022.“.

У организацији Џудо клуба „Озрен“ из Добоја, а под покровитељством Града Добоја, у Добоју је одржан Међународни џудо турнир „Добој опен 2022.“.

Турнир је свечано отворио градоначелник Добоја Борис Јеринић а такмичење се одржава на Стадиону спортских игара.

На турниру се очекује учешће око 600 такмичара из БиХ, Србије, Мађарске, Црне Горе, Хрватске, Аустрије, Словеније, Словаче и Украјине.

У Градској управи уприличен пријем за младе успјешне спортисте ОШ „Вук Стефановић Караџић”

Ученици Основне школе „Вук Стефановић Караџић” остварили су у протеклом периоду запажене спортске резултате на републичким такмичењима. Тим поводом замјеник градоначелника Добоја Славко Ковачевић упрличио пријем за младе успјешне спортисте ове добојске школе.

Акција „Најуређеније двориште“

Град Добој организује акцију “Најуређеније двориште“.  Путем овог обавјештења позивају се грађани, власници и корисници индивидуалних објеката за становање и колективно стамбених објеката са подручја Града Добоја, да се пријаве за учествовање у акцији за избор најљепше уређеног дворишта, балкона и терасе стамбених објеката и најуређенијег двориште стамбених зграда.

Акција/такмичење се организује у три категорије:

  • Категорија 1 – најуређеније приватно двориште;
  • Категорија 2 – најуређеније двориште заједнице етажних власника;
  • Категорија 3 – најуређенији балкон.

Грађани могу на и-мејл: protokoligradonacelnika@doboj.gov.ba послати пријаву која мора да садржи име и презиме особе/ЗЕВ-а која/и се пријављује, адресу и контакт телефон те 10 одабраних фотографија дворишта или балкона са назнаком категорије за коју се аплицира.

Пријаве се запримају до 1.7.2022.године закључно са тим датумом искључиво електронским путем.

По закључењу пријава, радно тијело Градске управе ће да изврши преглед приспјелих апликација, оцјену најбољих апликаната у наведеним категоријама а потом побједнике међу најбољим ће да бирају сами грађани он-лајн гласањем путем званичне фејсбук странице Градоначелника Добоја.

Град Добој је обезбједио адекватне награде побједницима из све три категорије.

Буди и ти дио акције која ће да уљепша наш град !

У наставку можете преузети графику.

Граду Добоју додијељен БФЦ сертификат

На конференцији о развоју локалних самоуправа и програму БФЦ СЕЕ у Републици Српској – „Повољно пословно окружење и повећање инвестиција“ која је одржана 10. јуна 2022. године на Јахорини званично је додијељен БФЦ сертификат Граду Добоју. Током конференције истакнуто је у чему су сертификоване општине и градови најбољи и шта их то чини повољним за улагање, у Републици Српској и Србији, али и о унапређењу конкурентности и међусобној сарадњи.

Привредна комора Републике Српске, као акредитовано тијело у Републици Српској, од 2013. године, проводи програм сертификације градова и општина, према БФЦ СЕЕ стандарду. До данас је Српској (ре)сертификовано дванаест једница локалне самоуправе према захтјевима БФЦ СЕЕ стандарда. То су Бања Лука, Бијељина, Приједор, Градишка, Добој, Зворник, Лакташи, Теслић, Нови Град, Брод и Прњавор и Котор Варош. Тренутно, у процесу (ре)сертификације су Требиње, Модрича, Србац и Станари.

Обиљежен 8. јун – 1992. године Дан почетка операције „Коридор живота”

Градоначелник Добоја Борис Јеринић, посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић и посланици у Народној скупштини Републике Српске Данијел Јошић и Александар Суботић присуствовали су у Ристића Гају у добојском мјесту Опсине обиљежавању 8. јуна – 1992. године Дана почетка операције „Коридор живота”. Код спомен-обиљежја на којем су уписана имена 445 погинулих српских бораца са подручја Крњина служен је парастос и положени су вијенци.

Организатор овог значајног догађаја биле су мјесне борачке организације са подручја Крњина, а покровитељ градоначелник Добоја. Пробојем „Коридора живота”, прекинута је 42 дана дуга копнено-ваздушна блокада западног дијела Републике Српске и Републике Српске Крајине.

Одржана републичка манифестација „Дани безбједности саобраћаја“

Републичка манифестација „Дани безбједности саобраћаја“ одржана је у добојском Градском парку са циљем побољшања безбједности свих учесника у саобраћају. У склопу манифестације одржана је симулација саобраћајне незгоде са повријеђенима. Грађани су имали прилику да виде и изложбу старих експоната „Жељезница Републике Српске“ и „Пошта Српске“ . На овом догађају учествовали су и добојски ватрогасци, Ауто-мото друштво и Градска организација Црвеног крста.

Такође, у просторијама Саобраћајног факултета одржана је и свечана академија поводом седамнаест година постојања и рада ове високошколске установе у нашем граду.

Панел дискусија о теми “Поплаве, климатске промјене и стратегије за превенцију”

Добој је данас био домаћин панел дискусије о теми “Поплаве, климатске промјене и стратегије за превенцију” коју организује Развојни програм УН у БиХ у оквиру обиљежавања Седмице климатске акције у БиХ.

Градоначелник Добоја Борис Јеринић рекао је да је град први у БиХ ушао у пројекат СЕТАП – Акциони план одрживог управљања енергијом и прилагођавању климатским промјенама за период 2020-2030, са предвиђеним буџетом од 60.000.000 КМ, од чега је 4.000.000 КМ већ уложено у разне сегменте за спречавање елементарних непогода.

Јеринић је истакао да је опредјељење Добоја да у сарадњи са ЕУ учествује у борби за очување природе и против климатских промјена. Уређено је и корито потока Лијешањ, на магистралном путу дуж града постављена је привремена заштитна баријера у дужини од 2,4 киломтра, поплочавање корита ријеке Босне у дужини од око 180 метара, повећање пропусне моћи ријеке Босне.

Састанак мултисекторске радне групе

У просторијама ЈУ Центра за социјални рад одржан је први институционални састанак мултисекторске радне групе у оквиру друге фазе Програма Ромацтед, побољшање услова живота ромске популације која гравитира на подручју Града Добоја. Састанком су предсједавали начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности, Сандра Татић, Немања Драгојловић координатор Програма Ромацтед испред Градске управе, предсједник Савеза Рома у БиХ, Дерво Сејдић и представник Вијећа Европе, Неџад Јусић.

Промоција кампање “Дејтонски споразум у свакој породици у Републици Српској”

Banjalučko Udruženje građana “Politikolog” danas je u Doboju promovisalo kampanju “Dejtonski sporazum u svakoj porodici u Republici Srpskoj” s ciljem da do kraja godine po primjerak Sporazuma dobije svaka porodica i da se građani upoznaju o njegovom izvornom sadržaju.

Kampanji “Dejtonski sporazum u svakoj porodici u Republici Srpskoj”, koja je održana u Parku narodnih heroja u Doboju, prisustvovali su poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Danijel Jošić, poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić i gradonačelnik Doboja Boris Jerinić. Nakon obraćanja, građanima su dijeljeni primjerci Dejtonskog sporazuma.