Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Вијести

Предсједник Републике у посјети Добоју

Предсједник Републике Српске искористила је данашњу посјету за обилазак Регионалног музеја у Добоју, чији је објекат проширен ради излагања умјетничких дјела академског вајара Драге Хандановића, које је овај добојски умјетник завјештао граду. У Регионалном музеју у Добоју са Цвијановићевом су и умјетник Драго Хандановић, те градоначелник Добоја Борис Јеринић.

Прочитајте више

Одржана трећа ванредна сједница Скупштине града

­Скупштина града Добоја усвојила је буџет за наредну годину у износу од 47.812.000 КМ, што је за 55 одсто мање у односу на планирана средства другог ребаланса текућег буџета. Потпредсједник Скупштине града Добоја Мурвет Бајрактаревић рекао је да је данашња, трећа ванредна сједница, легално одржана.

Прочитајте више

Одржана 21. сједница градског Штаба за ванредне ситуације

Командант градског Штаба за ванредне ситуације Борис Јеринић упозорио је да је епидемиолошка ситуација у овом граду забрињавајућа, да су здравствени радници на измаку снага и апеловао на грађане да поштују епидемиолошке мјере.

Прочитајте више

Министар Лукач у посјети Добоју

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач боравио је данас у посјети Добоју. Након састанка са градоначелником Добоја Борисом Јеринићем, министар Лукач је изјавио да ће Град издвојти већи дио средства за изградњу објеката након чега ће земљиште пренијети на Министарство унутрашњих послова Републике Српске.

Прочитајте више

Потписани уговори за додјелу пластеника

У Добоју су данас потписани уговори за додјелу 20 пластеника од по 100 метара квадратних са системом за наводњавање и сјеменским материјалом по пројекту “Економско оснаживање социјално и материјално угрожених особа и младих особа кроз производњу поврћа у пластеницима”. Пројекат се реализује на основу споразума Града Добој и организације Муслим аид из Сарајева, закљученог мају, који укупно износи 54.720 КМ.

Прочитајте више

Одржана 31. сједница Скупштине града

На данас одржаној сједници Скупштине града Добоја одборници су усвојили одлуку о другом овогодишњем ребалансу буџета у износу од 86.550.710 КМ, што је за 6.705.940 КМ више од првог и основ је за реализовање краткорочног и дугорочног кредитног задужења од 1.500.000 КМ и 3.000.000 конвертибилних марака.

Прочитајте више

Одржана шеснаеста сједница Привредног савјета

У Добоју је одржана 16. сједница Привредног савјета Града Добоја, на којој се пред представницима привреде и локалне самоуправе Добоја нашло седам тачака дневног реда. Сједницом Привредног савјета предсједавао је замјеник градоначелника Владо Благојевић.

Прочитајте више

Предсједник Републике Српске посјетила Добој

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић посјетила је данас Добој, и том приликом обишла радове на спортској дворани која је у изградњи, а вриједност радова је 12 милиона конвертибилних марака.

Прочитајте више

Министар пољопривреде у посјети Добоју

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Борис Пашалић посјетио је данас Добој, и том приликом одржао састанак са градоначелником Добоја Борисом Јеринићем, након чега су обишли изложбу производа пољопривредних удружења из кластера добојске регије “Пољокласт”, која се одржавала у добојском Парку народних хероја.

Прочитајте више

Потписани споразуми за помоћ повратницима

Градоначелник Добоја Борис Јеринић и министар расељених лица и избјеглица Федерације БиХ Един Рамић потписали су данас три споразума о удруживању средстава за изградњу инфраструктуре, 40 стамбених објеката, као и пољопривредних објеката повратницима у Добој у износу од око 1.140.000 КМ.

Прочитајте више