Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Акциони план енергетски одрживог развоја и климатских промјена (СЕЦАП)

Град Добој је аплицирао на Јавни позив Развојног програма Уједињених нација у БиХ (УНДП БиХ) крајем 2018. године за одабир јединица локалне самоуправе за припрему акционог плана енергетски одрживог развоја и климатских промјена (СЕЦАП), у складу са Споразумом градоначелника за климу и енергију. Апликација је прихваћена и Град Добој се налази у групи од 37 општина и/или градова у Босни и Херцеговини у којима ће се током 2019. и 2020. године израђивати споменути акциони план. Техничку подршку у процесу израде СЕЦАП-а Града Добоја ће пружити конзорцијум на чијем је челу Центар за развој и подршку (ЦРП) Тузла.

Тим поводом одржан је иницијални састанак на ком је присуствовао градоначелник Борис Јеринић, Марко Нишанџић (ЦРП), начелник Одјељења за стратешко планирање,европске интеграције и локални економски развој Љубиша Лукић и шеф одсјека за европске интеграције Милена Лончар.

На састанку су договорени први кораци за израду СЕЦАП-а. Према методологији Споразума градоначелника за климу и енергију,то је доношење одлука о приступању Споразуму и изради СЕЦАП-а, те формирање тима и савјетодавне групе за израду СЕЦАП-а.