Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Одржана 21. сједница градског Штаба за ванредне ситуације

Командант градског Штаба за ванредне ситуације Борис Јеринић упозорио је да је епидемиолошка ситуација у овом граду забрињавајућа, да су здравствени радници на измаку снага и апеловао на грађане да поштују епидемиолошке мјере. Командант градског Штаба Јеринић је након данашње, 21. сједнице градског Штаба рекао  да се у граду и даље спроводе одлуке и мјере Републичког штаба, до 30. новембра, те да ће посегнути за ригорознијим мјерама уколико се за то укаже потреба. Он је навео да је медицинско особље на измаку снага и позвао све људе из ове струке, а који до сада нису, да се укључе у борбу и прикључе болници, односно локалном Дому здравља.

Љекар Болнице “Свети апостол Лука” Александар Суботић каже да је пола болнице претворено у ковид одјељење. Др. Суботић је навео да је на раду у ковид одјељењима ангажовано 116 медицинских сестара, 36 доктора, као и помоћно особље. Према његовим ријечима, од око 800 запослених у овој здравственој установи, до сада је на вирус корона било позитивно 105 радника, активна су 45, а на срећу није било преминулих. Он је апеловао на грађане да се уздрже од прославе слава и других свечаности.

Љекар у Дому здравља Добој Марина Јотић Ивановић каже да су на подручју Добоја евидентирана 164 лица позитивна на вирус корона, а да је под надзором 484. Она је упозорила да су двије ковид амбуланте Дома здравља Добоја стално ангажоване, да је од краја октобра повећан број пацијената и да број прегледа на дневном нивоу износи од 180 до 200.