Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Министар Лукач у посјети Добоју

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач боравио је данас у посјети Добоју. Након састанка са градоначелником Добоја Борисом Јеринићем, министар Лукач је изјавио да ће Град издвојти већи дио средства за изградњу објеката након чега ће земљиште пренијети на Министарство унутрашњих послова Републике Српске.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач најавио је да ће у Добоју, у сарадњи са Градском управом, бити трајно ријешен смјештај јединице Жандармерије и Полицијске станице Добој два, као и унапређен постојећи ситем видео-надзора за шта је обезбијеђено 40.000 КМ. Он је појаснио да ће МУП припремити идејни пројекат, који ће финансирати Градска управа, након чега ће објекти бити изграђени.

Градоначелник Добоја Борис Јеринић је навео да ће објекти бити изграђени на земљишту у својини Града и то Жандармерије на локацији у јужном дијелу града, а Полицијске станице Добој два на локалитету на којем се налази девастирана зграда у близини објекта у којем је тренутно смјештена ова станица.

Градоначелник Јеринић је најавио да би прва сједница локалног парламента могла да буде одржана већ у децембру како би било ријешено питање преноса власништва над земљом, а по добијању идејног рјешења који се очекује у марту, Град ће бити у могућности да крене у реализацију пројекта. Јеринић каже да је са министром разговарао и о промоцији полицијског позива како би се млади из Добоја заинтересовали, а МУП Републике Српске кадровски подмладио.