Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Centar za kulturu i obrazovanje Doboj

Sredinom prošlog vijeka, 1956. godine, Radnički univerzitet je preseljen u novosagrađenu zgradu koja je nazvana Dom kulture. Pored filmske sale, u Domu kulture u početku su obrazovani odrasli, poljoprivrednici, daktilografi, knjigovođe, organizovani su kursevi za učenje stranih jezika.

Kasnije su otvoreni Centar za vanredne studije Pedagoške akademije Tuzla, Viša škola za organizaciju rada iz Novog Sada, Turističko ugostiteljska škola Beograd, Upravna škola za odrasle, i druge obrazovne institucije iz bivše Jugoslavije.

U novosagrađenu zgradu Radničkog univerziteta smješteni su: Kino „Partizan“, Narodna bibliošeka (u tri prostorije), Umjetnička galerija i Amatersko pozorište (kasnije „Teatar u magazi“).

U istoj zgradi danas radi Centar za kulturu i obrazovanje Doboj. Pored bioskopske sale i galerije, tu su i učionice u kojima se odvija amaterski kuturni život Doboja. Pored kulturne u Centru se odvijaju i obrazovne aktivnosti, od kojih se najviše zna za Školu stranih jezika koja decenijama funcioniše u okviru dobojskog Centra za kulturu.

Centar za kulturu i obrazovanje pod pokroviteljstvom Grada Doboja organizuje u toku godine više značajnih kulturnih manifestacija: Teatar fest, Likovni salon, koncert za Bogojavljensku noć, kao i brojne izložbe, knjižnjvne večeri, likovne izložbe lokalnih ali i umjetnika iz drugih krajeva.

Kontakt

Radno vrijeme

 • Ponedjeljak
  07:30 - 20:30
 • Utorak
  07:30 - 20:30
 • Srijeda
  07:30 - 20:30
 • Četvrtak
  07:30 - 20:30
 • Petak
  07:30 - 20:30
 • Subota
  Zatvoreno
 • Nedjelja
  Zatvoreno

Radno vrijeme Centra za kulturu i obrazovanje je dvokratno i podrazumijeva pauzu od 15.00 do 16.30 časova.