Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Vijesti

Akcija “Najuređenije dvorište”

Grad Doboj organizuje akciju ”Najuređenije dvorište”. Putem ovog obavještenja pozivaju se građani, vlasnici i korisnici individualnih objekata za stanovanje i kolektivno stambenih objekata sa područja Grada Doboja, da se prijave za učestvovanje u akciji za izbor najljepše uređenog dvorišta, balkona i terase stambenih objekata i najuređenijeg dvorište stambenih zgrada.

Akcija/takmičenje se organizuje u tri kategorije:

  • Kategorija 1 – najuređenije privatno dvorište;
  • Kategorija 2 – najuređenije dvorište zajednice etažnih vlasnika;
  • Kategorija 3 – najuređeniji balkon.

Građani mogu na i-mejl: protokoligradonacelnika@doboj.gov.ba poslati prijavu koja mora da sadrži ime i prezime osobe/ZEV-a koja/i se prijavljuje, adresu i kontakt telefon te 10 odabranih fotografija dvorišta ili balkona sa naznakom kategorije za koju se aplicira.

Prijave se zaprimaju do 1.7.2022.godine zaključno sa tim datumom isključivo elektronskim putem.

Po zaključenju prijava, radno tijelo Gradske uprave će da izvrši pregled prispjelih aplikacija, ocjenu najboljih aplikanata u navedenim kategorijama a potom pobjednike među najboljim će da biraju sami građani on-lajn glasanjem putem zvanične fejsbuk stranice Gradonačelnika Doboja.

Grad Doboj je obezbjedio adekvatne nagrade pobjednicima iz sve tri kategorije.

Budi i ti dio akcije koja će da uljepša naš grad !

U nastavku možete preuzeti grafiku.

Gradu Doboju dodijeljen BFC sertifikat

Na konferenciji o razvoju lokalnih samouprava i programu BFC SEE u Republici Srpskoj – „Povoljno poslovno okruženje i povećanje investicija“ koja je održana 10. juna 2022. godine na Jahorini zvanično je dodijeljen BFC sertifikat Gradu Doboju. Tokom konferencije istaknuto je u čemu su sertifikovane opštine i gradovi najbolji i šta ih to čini povoljnim za ulaganje, u Republici Srpskoj i Srbiji, ali i o unapređenju konkurentnosti i međusobnoj saradnji.

Privredna komora Republike Srpske, kao akreditovano tijelo u Republici Srpskoj, od 2013. godine, provodi program sertifikacije gradova i opština, prema BFC SEE standardu. Do danas je Srpskoj (re)sertifikovano dvanaest jednica lokalne samouprave prema zahtjevima BFC SEE standarda. To su Banja Luka, Bijeljina, Prijedor, Gradiška, Doboj, Zvornik, Laktaši, Teslić, Novi Grad, Brod i Prnjavor i Kotor Varoš. Trenutno, u procesu (re)sertifikacije su Trebinje, Modriča, Srbac i Stanari.

Obilježen 8. jun – 1992. godine Dan početka operacije „Koridor života”

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić, poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić i poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske Danijel Jošić i Aleksandar Subotić prisustvovali su u Ristića Gaju u dobojskom mjestu Opsine obilježavanju 8. juna – 1992. godine Dana početka operacije „Koridor života”. Kod spomen-obilježja na kojem su upisana imena 445 poginulih srpskih boraca sa područja Krnjina služen je parastos i položeni su vijenci.

Organizator ovog značajnog događaja bile su mjesne boračke organizacije sa područja Krnjina, a pokrovitelj gradonačelnik Doboja. Probojem „Koridora života”, prekinuta je 42 dana duga kopneno-vazdušna blokada zapadnog dijela Republike Srpske i Republike Srpske Krajine.

Održana republička manifestacija „Dani bezbjednosti saobraćaja“

Republička manifestacija „Dani bezbjednosti saobraćaja“ održana je u dobojskom Gradskom parku sa ciljem poboljšanja bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju. U sklopu manifestacije održana je simulacija saobraćajne nezgode sa povrijeđenima. Građani su imali priliku da vide i izložbu starih eksponata „Željeznica Republike Srpske“ i „Pošta Srpske“ . Na ovom događaju učestvovali su i dobojski vatrogasci, Auto-moto društvo i Gradska organizacija Crvenog krsta.

Takođe, u prostorijama Saobraćajnog fakulteta održana je i svečana akademija povodom sedamnaest godina postojanja i rada ove visokoškolske ustanove u našem gradu.

Panel diskusija o temi “Poplave, klimatske promjene i strategije za prevenciju”

Doboj je danas bio domaćin panel diskusije o temi “Poplave, klimatske promjene i strategije za prevenciju” koju organizuje Razvojni program UN u BiH u okviru obilježavanja Sedmice klimatske akcije u BiH.

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić rekao je da je grad prvi u BiH ušao u projekat SETAP – Akcioni plan održivog upravljanja energijom i prilagođavanju klimatskim promjenama za period 2020-2030, sa predviđenim budžetom od 60.000.000 KM, od čega je 4.000.000 KM već uloženo u razne segmente za sprečavanje elementarnih nepogoda.

Sastanak multisektorske radne grupe

U prostorijama JU Centra za socijalni rad održan je prvi institucionalni sastanak multisektorske radne grupe u okviru druge faze Programa Romacted, poboljšanje uslova života romske populacije koja gravitira na području Grada Doboja. Sastankom su predsjedavali načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti, Sandra Tatić, Nemanja Dragojlović koordinator Programa Romacted ispred Gradske uprave, predsjednik Saveza Roma u BiH, Dervo Sejdić i predstavnik Vijeća Evrope, Nedžad Jusić.

Promocija kampanje “Dejtonski sporazum u svakoj porodici u Republici Srpskoj”

Banjalučko Udruženje građana “Politikolog” danas je u Doboju promovisalo kampanju “Dejtonski sporazum u svakoj porodici u Republici Srpskoj” s ciljem da do kraja godine po primjerak Sporazuma dobije svaka porodica i da se građani upoznaju o njegovom izvornom sadržaju.

Kampanji “Dejtonski sporazum u svakoj porodici u Republici Srpskoj”, koja je održana u Parku narodnih heroja u Doboju, prisustvovali su poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Danijel Jošić, poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić i gradonačelnik Doboja Boris Jerinić. Nakon obraćanja, građanima su dijeljeni primjerci Dejtonskog sporazuma.

Održana 13. redovna sjednica Skupštine grada Doboja

U Doboju je održana 13. redovna sjednica Skupštine Grada na kojoj je jednoglasno usvojen Prijedlog odluke o dodjeljivanju nagrada i priznanja Grada Doboja, koja će biti uručena na svečanoj akademiji povodom Dana grada – 28. juna. Na ovoj sjednici dobojskog parlamenta usvojeni su i prijedlozi odluka o usvajanju i izvršenju rebalansa budžeta za ovu godinu u iznosu većem od 70 miliona KM.

Održan koncert Policijskog orkestra MUP-a RS i dječiji defile

Policijski orkestar Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske je održao je sinoć koncert u Doboju, a prethodio mu je dječiji defile-maskenbal “Hajde svijete budi dijete”. Načelnik Policijskog orkestra Jelena Atlagić ukazala je na raznovrsnost repertoara na kojem su, osim koračnica i marševa, bile kompozicije i popularne zabavne muzike.

Koncert je održan u Parku narodnih heroja, a, osim Policijske uprave Doboj, prisustvovali su i predstavnici lokalne izvršne i zakonodavne vlasti. Prije ovog koncerta održan dječiji defile-maskenbal “Hajde svijete budi dijete” uz odgovarajući program u organizaciji dobojskog vrtića “Majke Jugović” i uz učešće vrtića “Naša radost” iz Herceg Novog. Zamjenik gradonačelnika Doboja Slavko Kovačević rekao je da je defile-maskenbal poklon građanima povodom Dana grada Doboja – 28. juna, čije je obilježavanje večeras svečano i počelo.