Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Vijesti

Ministar Lukač u posjeti Doboju

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač boravio je danas u posjeti Doboju. Nakon sastanka sa gradonačelnikom Doboja Borisom Jerinićem, ministar Lukač je izjavio da će Grad izdvojti veći dio sredstva za izgradnju objekata nakon čega će zemljište prenijeti na Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Pročitajte više

Potpisani ugovori za dodjelu plastenika

U Doboju su danas potpisani ugovori za dodjelu 20 plastenika od po 100 metara kvadratnih sa sistemom za navodnjavanje i sjemenskim materijalom po projektu “Ekonomsko osnaživanje socijalno i materijalno ugroženih osoba i mladih osoba kroz proizvodnju povrća u plastenicima”. Projekat se realizuje na osnovu sporazuma Grada Doboj i organizacije Muslim aid iz Sarajeva, zaključenog maju, koji ukupno iznosi 54.720 KM.

Pročitajte više

Održana 31. sjednica Skupštine grada

Na danas održanoj sjednici Skupštine grada Doboja odbornici su usvojili odluku o drugom ovogodišnjem rebalansu budžeta u iznosu od 86.550.710 KM, što je za 6.705.940 KM više od prvog i osnov je za realizovanje kratkoročnog i dugoročnog kreditnog zaduženja od 1.500.000 KM i 3.000.000 konvertibilnih maraka. Odbornicima je predočen izvještaj o ostvarenju šestomjesečnog budžeta za tekuću godinu, koji je u suficitu za 885.702 KM. Ostvareni prihodi iznose 45.074.267 KM, a rashodi 44.188.565 KM.

Pročitajte više

Ministar poljoprivrede u posjeti Doboju

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić posjetio je danas Doboj, i tom prilikom održao sastanak sa gradonačelnikom Doboja Borisom Jerinićem, nakon čega su obišli izložbu proizvoda poljoprivrednih udruženja iz klastera dobojske regije “Poljoklast”, koja se održavala u dobojskom Parku narodnih heroja.

Pročitajte više

Održana trideseta redovna sjednica Skupštine grada

Na današnjoj sjednici Skupštine grada Doboja raspravljano je o 22 tačke dnevnog reda. Skupština grada usvojila je drugi ovogodišnji rebalans budžeta od 86.550.710 konvertibilnih maraka, koji je veći za 6.705.940 konvertibilnih maraka od prvog, a osnov je realizovanje kratkoročnog i dugoročnog kreditnog zaduženja od 1.500.000 konvertibilnih maraka i 3.000.000 konvertibilnih maraka. Kreditna sredstva po kratkoročnom kreditnom zaduženju od 1.500.000 KM iskoristiće se za privremeno finansiranje deficita proizašlog iz gotovinskog toka.

Pročitajte više

Kružni tokovi: potpisan ugovor o prenosu svojine

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Đorđe Popović i gradonačelnik Doboja Boris Jerinić potpisali su danas u Banjaluci ugovor o prenosu prava svojine između Vlade Srpske i Grada Doboja za realizaciju projekta izgradnje dva kružna toka, čija je vrijednost 1.045.000 konvertibilnih maraka.

Pročitajte više