Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Vijesti

cvijanović u doboju

Predsjednik Republike u posjeti Doboju

Predsjednik Republike Srpske iskoristila je današnju posjetu za obilazak Regionalnog muzeja u Doboju, čiji je objekat proširen radi izlaganja umjetničkih djela akademskog vajara Drage Handanovića, koje je ovaj dobojski umjetnik zavještao gradu. U Regionalnom muzeju u Doboju sa Cvijanovićevom su i umjetnik Drago Handanović, te gradonačelnik Doboja Boris Jerinić.

Pročitajte više

Održana treća vanredna sjednica Skupštine grada

Skupština grada Doboja usvojila je budžet za narednu godinu u iznosu od 47.812.000 KM, što je za 55 odsto manje u odnosu na planirana sredstva drugog rebalansa tekućeg budžeta. Potpredsjednik Skupštine grada Doboja Murvet Bajraktarević rekao je da je današnja, treća vanredna sjednica, legalno održana.

Pročitajte više

Ministar Lukač u posjeti Doboju

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač boravio je danas u posjeti Doboju. Nakon sastanka sa gradonačelnikom Doboja Borisom Jerinićem, ministar Lukač je izjavio da će Grad izdvojti veći dio sredstva za izgradnju objekata nakon čega će zemljište prenijeti na Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Pročitajte više

Potpisani ugovori za dodjelu plastenika

U Doboju su danas potpisani ugovori za dodjelu 20 plastenika od po 100 metara kvadratnih sa sistemom za navodnjavanje i sjemenskim materijalom po projektu “Ekonomsko osnaživanje socijalno i materijalno ugroženih osoba i mladih osoba kroz proizvodnju povrća u plastenicima”. Projekat se realizuje na osnovu sporazuma Grada Doboj i organizacije Muslim aid iz Sarajeva, zaključenog maju, koji ukupno iznosi 54.720 KM.

Pročitajte više

Održana 31. sjednica Skupštine grada

Na danas održanoj sjednici Skupštine grada Doboja odbornici su usvojili odluku o drugom ovogodišnjem rebalansu budžeta u iznosu od 86.550.710 KM, što je za 6.705.940 KM više od prvog i osnov je za realizovanje kratkoročnog i dugoročnog kreditnog zaduženja od 1.500.000 KM i 3.000.000 konvertibilnih maraka. Odbornicima je predočen izvještaj o ostvarenju šestomjesečnog budžeta za tekuću godinu, koji je u suficitu za 885.702 KM. Ostvareni prihodi iznose 45.074.267 KM, a rashodi 44.188.565 KM.

Pročitajte više

Ministar poljoprivrede u posjeti Doboju

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić posjetio je danas Doboj, i tom prilikom održao sastanak sa gradonačelnikom Doboja Borisom Jerinićem, nakon čega su obišli izložbu proizvoda poljoprivrednih udruženja iz klastera dobojske regije “Poljoklast”, koja se održavala u dobojskom Parku narodnih heroja.

Pročitajte više

Održana trideseta redovna sjednica Skupštine grada

Na današnjoj sjednici Skupštine grada Doboja raspravljano je o 22 tačke dnevnog reda. Skupština grada usvojila je drugi ovogodišnji rebalans budžeta od 86.550.710 konvertibilnih maraka, koji je veći za 6.705.940 konvertibilnih maraka od prvog, a osnov je realizovanje kratkoročnog i dugoročnog kreditnog zaduženja od 1.500.000 konvertibilnih maraka i 3.000.000 konvertibilnih maraka. Kreditna sredstva po kratkoročnom kreditnom zaduženju od 1.500.000 KM iskoristiće se za privremeno finansiranje deficita proizašlog iz gotovinskog toka.

Pročitajte više