Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Vijesti

Održana trideseta redovna sjednica Skupštine grada

Na današnjoj sjednici Skupštine grada Doboja raspravljano je o 22 tačke dnevnog reda. Skupština grada usvojila je drugi ovogodišnji rebalans budžeta od 86.550.710 konvertibilnih maraka, koji je veći za 6.705.940 konvertibilnih maraka od prvog, a osnov je realizovanje kratkoročnog i dugoročnog kreditnog zaduženja od 1.500.000 konvertibilnih maraka i 3.000.000 konvertibilnih maraka. Kreditna sredstva po kratkoročnom kreditnom zaduženju od 1.500.000 KM iskoristiće se za privremeno finansiranje deficita proizašlog iz gotovinskog toka.

Pročitajte više

Kružni tokovi: potpisan ugovor o prenosu svojine

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Đorđe Popović i gradonačelnik Doboja Boris Jerinić potpisali su danas u Banjaluci ugovor o prenosu prava svojine između Vlade Srpske i Grada Doboja za realizaciju projekta izgradnje dva kružna toka, čija je vrijednost 1.045.000 konvertibilnih maraka.

Pročitajte više

Gradonačelnik Jerinić obišao radove u Bukovici Velikoj

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić posjetio je danas objekat Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama, koji se gradi pri Osnovnoj školi “Milan Rakić” u Bukovici Velikoj i finansiran je sredstvima Vlade Srbije u iznosu od 100.000 evra. Gradonačelnik Doboja je rekao da će ovo biti moderno uređen objekat za potrebe oko 40 djece sa posebnim potrebama sa ovog područja, ali i za djecu predškolskog uzrasta.

Pročitajte više

Sastanak sa direktorom Republičkog inspektorata

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić sastao se danas sa direktorom Republičkog inspektorata Dragutinom Škrebićem, koji je boravio danas u radnoj posjeti Doboju. Škrebić je nakon sastanka rekao da je zadovoljan zajedničkim radom ovog inspektorata i gradske komunalne policije u Doboju kojim su uspješno odgovorili zadacima na poštovanju epidemioloških mjera s ciljem sprečavanja virusa korona.

Pročitajte više

Predsjednik Republike Srpske u radnoj posjeti Doboju

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović posjetila je danas Doboj, gdje je razgovarala sa gradonačelnikom Doboja Borisom Jerinićem. Sastanku sa predsjednikom Republike Srpske prisustvovali su i poslanik u Predstavničkom domu Obren Petrović, te poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Marić i Danijel Jošić.

Pročitajte više