Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Izabran tim od šest članica koje će predstavljati naš grad na muzičko-scenskom spektaklu – Ritam Evrope

Gradska uprava Doboj ove godine ostvarila je značajan korak ka promociji našeg grada i kulture. Doboju je pripala čast da postane dio porodice gradova koji zajedno realizuju muzičko-scenski spektakl – Ritam Evrope.

Ritam Evrope je najveći omladinsko-dječiji muzički i televizijski festival u regiji, inspirisan formatom Evrovizije. Festival okuplja mlade talente iz cijele zemlje , a podršku ovom festivalu pružaju i ambasadori zemalja Evropske unije u Bosni i Hercegovini. Grad Doboj se istakao preuzimanjem organizacione i finansijske podrške timu, uz lično angažovanje gradonačelnika, Borisa Jerinića u rješavanju brojnih izazova.

U martu 2023. godine, u saradnji sa Gradskom upravom, organizovana je audicija koja je okupila talentovane mlade osobe iz Doboja i okoline.
Stručni predstavnici festivala Ritam Evrope su izabrali tim od šest članica (vokalni solista i plesna grupa) koje će predstavljati naš grad na ovom prestižnom takmičenju. Imamo čast predstaviti izabrane predstavnice:

  1. Ivona Vukojević (vokalni solista)
  2. Jana Rauković
  3. Sofija Zagorac
  4. Farrah Halilović
  5. Ana Simić
  6. Mateja Dolić

Pobjednik festivala će biti odabran kombinacijom glasanja, uključujući stručni žiri, žiri iz gradova učesnika i glasove gledalaca putem sms poruka. Prvih pet timova će se direktno kvalifikovati za veliko regionalno takmičenje Ritma Evrope u Makedoniji, gde će se nadmetati sa najboljim iz Srbije, Crne Gore, Makedonije i Republike Srpske.

Ovo je jedan od primjera kako se zajedničkim naporima Gradske uprave i lokalnih talenata može promovisati grad i kultura na regionalnom nivou.

Pozivamo vas da podržite naše mlade predstavnice na ovom putovanju i da budete uz njih tokom ovog izuzetnog muzičkog spektakla.