Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Gradonačelnik Jerinić upriličio prijem za delegaciju bratskog Celja

Gradonačelnik Doboja Jerinić upriličio je u Gradskoj upravi prijem za delegaciju slovenačkog grada Celja koju su činili župan Matija Kovač, podžupan Samo Seničar, predsjednik Komisije za međunarodne odnose Dominik Ocvirk i šef Kabineta župana Barbara Bošnjak. Kovač je prvi put od kada je postao župan Celja posjetio pobratimljeni grad Doboj.

Saradnja ova dva grada, Doboja i Celja duga je oko 60 godina. Ta povezanost naročito se iskazala tokom katastrofalnih poplava 2014. godine, kada je Celje nesebično priteklo u pomoć Dobojlijama, dajući pomoć u ljudstvu, novcu i materijalnim sredstvima. Odnose će unapređeivati rečeno je nakon sastanka u Gradskoj upravi Doboj. Veliki broj djece iz Doboja skoro svake godine odlazi na zimovanje u celjsku Koču ,a sada bi moglo doći i do do realizacije projekta u sklopu koga bizajedno ljetovala djeca iz ova dva pobratilmljena grada.

Delegacija iz Doboja uskoro bi mogla posjetiti bratsku slovenačku opštinu, kako bi im prenijeli njihova pozitivna iskustva.

Gradovi Celje i Doboj su bratimljeni još od 1965. godine. U Doboju postoji i Celjska ulica. Odavno saradnja postoji i u sportu. Učestvovali su i ranije, ali je i ove godine ekipa iz bratskog Celja bila dio 54. Međunarodnog rukometnog TV turnira šampiona.