Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Uslovi korištenja

Autorska prava

Tekstovi, fotografije, datoteke, video i audio zapisi i ostali materijali objavljeni na javnoj internet stranici doboj.gov.ba, te njenim poddomenima (subdomains):

  • u vlasništvu su izdavača internet prezentacije;
  • u vlasništvu su fizičkih ili pravnih osoba koje su izdavaču dale pristanak za objavljivanje tih materijala;
  • nalaze se pod Creative Commons licencama;
  • nalaze u javnom vlasništvu.

Uslovi korištenja materijala

Prilikom objave i korištenja materijala sa javne internet stranice doboj.gov.ba i sa njom povezanim poddomenima, treće osobe dužne su na mediju na kojemu koriste materijale navesti izvor na sljedeći način: doboj.gov.ba ili www.doboj.gov.ba. Ovo se odnosi samo na izvorne tekstove, fotografije, datoteke, video i audio zapise te ostale materijale. Tekstovi, fotografije, datoteke, video i audio zapisi te ostali materijali koji su prenijeti iz drugih izvora koriste se u skladu sa uslovima korištenja tih izvora.

Medijski subjekti mogu koristiti izvorne materijale radi upotrebe u informativne, uredničke i promotivne svrhe objavljivanja u novinama, časopisima i elektronskim medijima uz navođenje izvora.

Upotreba izvornih materijala s javne internet stranice doboj.gov.ba u komercijalne svrhe dozvoljena je samo uz odobrenje izdavača ili vlasnika materijala objavljenog na internet stranici.

Odgovornost za sadržaj i štetu

Izdavač ne preuzima odgovornost za sadržaj na vanjskim internet stranicama na koji vode veze (linkovi) s javne internet prezentacije doboj.gov.ba.

Izdavač ne snosi odgovornost za eventualnu štetu na računaru nastalu preuzimanjem datoteka s ove internet stranice ili stranica do kojih korisnici dođu putem linka sa internet stranice doboj.gov.ba.

Izdavač nastoji sadržaje na ovoj stranici održavati tačnim i potpunim, ali ne preuzima odgovornost za istinitost i potpunost istih.

Izmjena sadržajа

Izdavač zadržava pravo izmjene sadržaja internet stranice te uslova korištenja bez prethodne najave u bilo kojem trenutku.

Prestanak uslova korištenja

Uslovi korištenja primjenjuju se do raskida istih od vaše strane ili od strane izdavača. Vaš raskid je moguć u bilo kojem trenutku, a znači prestanak korištenja ove stranice i brisanje svih materijala i sadržaja preuzetih i korištenih s ove internet stranice.