Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Javni poziv za učešće u programu obuke o pripremi poslovnih planova

Preduzeće Centar za ekonomiju d.o.o. iz Banje Luke poziva pripadnike poljoprivredno – prehrambenog sektora (individualne poljoprivredne proizvođače, preduzeća iz oblasti poljoprivrede, udruženja poljoprivrednika, poljoprivredne zadruge, itd.), te sadašnje i buduće konsultante, koji rade u poljoprivredno – prehrambenom sektoru, da se prijave za učešće u programu obuke o pripremi poslovnih planova, koji se realizuje u okviru projekta EU4AGRI, finansiranog od strane Evropske unije. Obuka će biti održana u periodu maj – juli 2023. godine.

Obuka traje 60 radnih časova organizovanih u 3 modula, koji zajedno čine cjelinu, a obrađuju kompletnu tematiku vezanu za poslovno planiranje.

Za potrebe održavanja programa obuke biće formirane dvije grupe učesnika, sa maksimalnim brojem od 20 učesnika po grupi. Prvu grupu će činiti poljoprivredni proizvođači, a drugu konsultanti. Od učesnika se očekuje da redovno i aktivno učestvuju na obuci. Učešće u obuci je besplatno. 

Obuka će se održavati u Banjoj Luci, u hotelu Jelena, ul. Jovana Dučića 23a.

Program obuke se izvodi u okviru projekta EU4AGRI, koji finansira Evropska unija, a sprovode Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH i Češka razvojna agencija (CzDA).

Projekat „Podrška Evropske unije za konkurentnost poljoprivrede i ruralni razvoj u Bosni i Hercegovini“ (EU4AGRI) je četverogodišnja inicijativa (2020-2024), sa ciljem modernizacije poljoprivredno-prehrambenog sektora, otvaranja novih i zadržavanja postojećih radnih mjesta, te podrške oporavku od krize prouzrokovane COVID-19 virusom u Bosni i Hercegovini.

Program obuke je namijenjen za učesnike iz šire regije Banja Luka (Novi Grad, Prijedor, Kostajnica, Kozarska Dubica, Gradiška, Laktaši, Nova Topola, Srbac, Prnjavor, Derventa, Doboj, Teslić, Tešanj, Kotor Varoš, Čelinac, Kneževo, Jajce, Mrkonjić Grad, Šipovo) i Unsko – sanskog kantona (Sanski Most, Ključ, Bosanski Petrovac, Drvar, Bihać, Cazin, Velika Kladuša, Bosanska Krupa).  

Ako ste zainteresovani da unaprijedite vještine poslovnog planiranja, molimo Vas da popunite aplikaciju za učešće u programu obuke (https://www.centarzaekonomiju.com/edukacija.html) i da nam je pošaljete putem e-mail-a, zajedno sa svojim CV-jem (biografijom). Navedene dokumente šaljite na e-mail adresu: milos.t@centarzaekonomiju.com. Tražene dokumente možete poslati najkasnije do 20.04.2023.g. Više informacija o programu možete dobiti putem telefona 065 910 944.