Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Dobojskoj bolnici uručena donacija

Bolnici “Sveti apostol Luka” Doboj danas je uručen digitalni pokretni rendgen aparat i mobilni ultrazvuk, donacije Vlade Republike Srpske i Instituta za javno zdravstvo Srpske. Primopredaji su prisustvovali gradonačelnik Doboja Boris Jerinić, direktor dobojske bolnice Mladen Gajić, te načelnik Službe za radiologiju.

Načelnik Službe za radiologiju Obrad Jović kaže da je nabavka ove opreme značajna i s obzirom na aktuelnu epidemiološku situaciju jer omogućava dijagnostiku inficiranih pacijenata na odjeljenju gdje su hospitalizovani.

On pojašnjava da je riječ o digitalnim aparatima čiji je kvalitet slike neuporedivo bolji nego na postojećim analognim aparatima i analognim aparatima sa naknadnom digitalizacijom slike, te da će proces rada biti mnogo brži.

Direktor dobojske bolnice Mladen Gajić zahvalio je Vladi Republike Srpske i Institutu za javno zdravstvo Srpske na doniranoj opremi, s obzirom da ova ustanova do sada nije raspolagala digitalnim pokretnim rendgen aparatom i mobilnim ultrazvukom. On je rekao da su uz mobilni ultrazvuk dobili i tri sonde, prenosni printer i kolica, te kontigent od 2.000 zaštitnih maski, za koje je bolnica provela nabavku sredstvima grada Doboja.

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić kaže da su aparati potrebni dobojskoj bolnici. On je naveo da je epidemiološka situacija na području Doboja stabilna, da je pod nadzorom 228 lica, 1.216 lica je izašlo iz nadzora, i da nema pozitivnih pacijenata.

Gradonačelnik Doboja je apelovao na građane da se strpe, da nastave da se pridržavaju mjera i da praznične dane Vaskrsa proslave sa svojim porodicama.