Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

ГРАДОНАЧЕЛНИК ОРГАНИЗОВАО ПРИЈЕМ ЗА УЧЕНИКЕ ИЗ ЈУ ОШ ‘’Свети Сава’’ ДОБОЈ

Градоначелник Борис Јеринић организовао је пријем за ученике шестог разреда из ЈУ ОШ “Свети Сава” Добој, који су освојили друго мјесто на Регионалном такмичењу из Демократије у оквиру пројекта “Ја грађанин”. Ученици су упознали градоначелника са својим пројектом који за циљ има рјешавање проблема тешких торби постављањем школских ормарића.

Градоначелник Јеринић рекао је да ће помоћи постављање ормара за одлагање ствари ученика у Основној школи “Свети Сава” како би се реализовао пројекат “Тешке торбе”.

“То ми говори да град Добој има будућност. Овај тим младих људи шестог разреда је будућност града Добоја”, рекао је новинарима Јеринић, који је захвалио руководству ОШ “Свети Сава” и предметном наставнику Оливери Недић.

Он је истакао да је импресиониран што млади не размишљају само о себи, већ и о генерацијама које ће тек доћи и суочити се са истим проблемом тешких торби.

“Приказали смо проблем тешке торбе, а као рјешење понудили увођење ормарића, а са наставницом смо разговарали о системским рјешењима, односно увођењу електронских уџбеника, смањењу обима градива”, навела је члан тима Дорис Ђурђевић.

Наставник демократије Оливера Недић поздравила је данашњи пријем код градоначелника, за који је навела да је препознавање добре иницијативе која ће угледати свјетло дана издвајањем средстава да се проблем тешке торбе и ријеши у школи.