Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

ОБАВЈЕШТЕЊЕ ЗА ВОЋАРЕ

Обавјештавају се пољопривредни произвођачи да Град Добој у сарадњии са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске – Јединица за координацију пољопривредних пројеката (АПЦУ) а преко УП „ВОЋАР“ Брод из Брода, планира имплементацију  ИФАД пројекта садње воћарских култура шљиве и крушке у 2020. године.

Пројекат представља реализацију Бизнис плана УП „ ВОЋАР“ Брод, односно набавку производног пакета (саднице за одређену површину, минерално ђубриво, пестициде, фунгиците и инсектициде) за површину засада од минимално  0,1 ha до максимално  0,5 ha по кориснику.

Пројекат је финасиран од стране ИФАД- а у износу од 40%, Град Добој у износу од 10%, остатак средстава је обавеза уплате корисника у износу од 50 % од укупне вриједности производног пакета (550,00 КМ). Уколико је носилац производње жена Пројекат суфинасира са додатних 10% од укупне вриједности набавке производног пакета.

Сви заинтересовани пољопривредни произвођачи са подручја града Добоја могу да се обрате за учећше у Пројекту до 23.10.2020. године  у Одјељењу за пољопривреду Града Добој.  

Напомена: Број корисника је ограничен.