Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Аудиција за „Ритам Европе“

Ритам Европе је највећи омладинско-дјечији телевизијски музички фестивал овог типа у Европи. Конципиран је на начин да се бирају дјеца из разних градова Српске и након тога се изабраним кандидатима додијели пјесма из друге државе из Европе, Аустралије или Израела, са којом се градови учесници онда представљају на финалној вечери. У току неколико мјесеци се припрема прави телевизијски спектакл.

Одабрани представници својих градова ће имати прилику да свој врхунски таленат за пјевање и плес усавршавају током вишемесечних припрема, на неколико кампова у трајању по 2-3 дана, са тренерима гласа као и умјетничким директорима сценског перформанса програма „Ритам Европе“. На крају, кореографије, музичко извођење, сцена, звук, телевизијски пренос – све изгледа као Евровизија за дјецу (а углавном се и пјевају пјесме са Евровизије).
Намијењено је првенствено такмичарима узраста од 9 до 21 године који имају врхунски таленат (и знање) за пјевање или плес.

У претходним годинама фестивал је већ био заступљен у многим градовима Републике Српске, а од ове године ће и Добој бити учесник поменутог такмичења. Подршку овом фестивалу дају градови учесници који и сносе све трошкове кампова и учествовања. Подршку дјеци и омладини Републике Српске кроз овај телевизијски формат, највећи ове врсте у земљ, дају и амбасадори земаља Европе, Европске уније, Аустралије и Израела. Награда за побједнике фестивала је путовање у ту земљу из које је изабрана пјесма. На овом линку: https://www.youtube.com/@ritamevrope89/feature можете погледати како је изгледао програм прошле године, на којем је град Градишка побиједио.

Побједник ће бити одабран комбинацијом гласова стручног жирија, жирија градова и општина учесника телевизијског програма „Ритам Европе“ и гледалаца који гласају путем СМС-а, а само финале телевизијског преноса биће емитовано у директном преносу на телевизији са националном покривеношћу. Све пропозиције такмичења налазе се на сајту www.theeurope.eu
Дјеца и омладина могу се пријавити слањем поруке на инстаграм налогу „@rhythm_of_europe“ или број телефона +381606555013 (Viber/WhatsApp), као и на број 065/274-655 код координатора за Добој.

Дјеца која се пријављују за пјевање или плес треба да пошаљу пријаву која треба да садржи њихово име и презиме, годину рођења, град из којег долазе. Уколико се пријављују као пјевачи, могу да изаберу по слободном избору са којом композицијом ће да се представе. Уколико се пријављују као плесна група, могу се пријавити са једног налога тако што ће у поруци написати све ове податке за сваког члана групе. Плесачи са собом на флешу (USB) треба да понесу музику уз коју ће играти и плесати. Уколико заинтересовани из било којих разлога нису у могућности да се пријаве, могу се појавити на самој аудицији у свом граду и представити свој таленат у пјевању или плесу.

АУДИЦИЈА ЋЕ СЕ ОДРЖАТИ У ЈУ ОСНОВНА МУЗИЧКА ШКОЛА
МАРКОС ПОРТУГАЛ ДОБОЈ,
У СУБОТУ 25.03.2023. ГОДИНЕ,
У 18 ЧАСОВА.