Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Обавјештење – Производња паприке у пластеницима

РЕПУБЛИКА СРПСКА

ГРАД ДОБОЈ

ГРАДОНАЧЕЛНИК

ГРАДСКА УПРАВА

ОДЈЕЉЕЊЕ ЗА ПОЉОПРИВРЕДУ

Град Добој , ул. Хиландарска број 1, 74 000 Добој,

телефон 053 242 115  факс 053 242 115 е-mail: poljoprivreda@doboj.gov.ba

Број:  13-33-1- 12/ 21

Добој :  03.03.2021.године

ОБАВЈЕШТЕЊЕ

Обавјештавају се пољопривредни произвођачи да Град Добој у сарадњии са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске – Јединица за координацију пољопривредних пројеката (АПЦУ) и Пољопривредном задругом „ЕКО-ПЛОД“ Модрича из Модриче, планира имплементацију  ИФАД пројекта кооперантске производње салатне паприке у заштићеном простору (пластеницима ).

Пројекат представља реализацију бизнис плана П.З. „ЕКО-ПЛОД“ Модрича, односно набавку производног пакета (садни материјал, средства за третирање и заштиту,  репроматеријала) кроз суфинасирање.  

Пројекат је финасиран од стране ИФАД- а у износу од 40% ( + 10 % жене и млади),  Град Добој у износу од 20%, остатак средстава је обавеза кооперанта кроз предат производ.  Укупна вриједност производног пакета за производњу салатне паприке у заштићеном простору ( пластенику)  на површини  од  200 m2 , износи 1 410,00 KM.

П.З. „ЕКО-ПЛОД“ Модрича, за будуће кооперанте орагнизоваће стручно предавање о техологији производње паприке у заштићеним простору.

          Сви заинтересовани пољопривредни произвођачи/ кооперанти  са подручја града Добоја могу да се обрате за учећше у Пројекту до 12.03.2021. године  у Одјељењу за пољопривреду Града Добој.  

Напомена: Број корисника је ограничен.

      
В.Д. НАЧЕЛНИК ОДЈЕЉЕЊА
Анис Хусаковић