Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Обиљежен Међународни дан породице

Дом здравља Добој заједно са Јавном предшколском установом „Мајке Југовић”, Школом спорта „Спарта”, Америчким кутком и вртићем „Мадагаскар” обиљежио је Међународни дан породице – 15.мај. Циљ је био да се укаже на чињеницу колико је здрава породица важна и колики је њен друштвени значај.

Породица као најважнија основа друштва тренутно је угрожена у мору дешавања која скрећу пажњу на све оно што је лоше, али је најбитније сачувати у свему томе, поручено је данас у Добоју поводом Међународног дана породице у организацији добојског Дома здравља. Директор Дома здравља Владимир Марковић рекао је новинарима да је данас јако тешко сачувати породицу и да у том процесу свако треба кренути од себе како би дјецу и младе извели на прави пут и да би они сутра његовали исте вриједности.

Међународни дан породице обиљежен је на Стадиону спортских игара, гдје су приказани радови пристигли на конкурсу чија је тема била породица, а ова активност реализована је у сарадњи са добојском Јавном предшколском установом “Мајке Југовић”, Предшколском установом “Мадагаскар”, Школом спорта “Спарта” и Америчким кутком.

Признање за прво мјесто за најбоље оцијењени ликовни рад уручено је ученици трећег разреда Основне школе “Доситеј Обрадовић” Дуњи Благојевић, друго је освојила ученица другог разреда исте школе Емина Хаџикадунић, а треће ученик петог разреда Основне школе “Озрен” из Пакленице Доње Саша Стјепановић.