Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Други сајам занимања у Добоју

Други сајам занимања одржће се 24. маја у Граду Добоју, привлачећи будуће средњошколце из тог подручја. Сајам је изузетно важан догађај јер омогућује младим људима да се упознају с различитим струкама које су представиле шест добојских средњих школа. Организатор сајма је Одјељење за привреду и друштвене дјелатности Града Добоја, чије је главно настојање повезивање образовања и привреде у локалној заједници.

Учешће на сајму узели су и локални привредници који су успоставили плодну сарадњу са школама када је у питању извођење практичне наставе. Ова сарадња је од кључне важности јер омогућава ученицима да стекну практична знања и вештине које су неопходне у њиховим будућим каријерама. Привредници су активни учесници сајма, пружајући информације о потребама тржишта рада и могућностима запошљавања у различитим струкама.

Сајам занимања представља изврстан простор за размену идеја и искустава између ученика, школа и привредних субјеката. Млади имају прилику да поставе питања, разговарају с представницима школа и привредника, као и да се информишу о потенцијалним образовним путевима и могућностима које им се пружају. Овај догађај је користан за све учеснике јер је подстакао развој веза између образовног сектора и привреде, пружајући тако перспективе и смјернице за будуће образовне и каријерне одлуке младих људи у Граду Добоју.