Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Амбасадор Турске у радној посјети Добоју

Sastanak sa ambasadorom Turske u BiH.

Турски амабасадор у Босни и Херцеговини Халдун Коч, са сарадницима, боравио је данас у посјети Добоју. У Градској управи Добоја дочекао га је градоначелник Добоја Борис Јеринић, који је амбасадора упознао са тренутним стањем у Добоју, а првенствено о пројектима везаним за развој инфраструктуре на територији локалне заједнице.

Ambasador Turske u BiH sa saradnicima u posjeti Doboju.

Градоначелник Добоја истакао је да изградња мреже ауто-путева представља развојну шансу за Добој и најавио административну подршку за турске привреднике, о чијој га је заинтересованости за улагање у овај град данас информисао амбасадор Турске у БиХ Халдун Коч.

Delegacije grada Doboja i turske ambasade.

Градоначелник Јеринић и амбасадор Коч разговарали су у Добоју о улагањима Турске у мрежу ауто-путева Београд-Сарајево, те уласку турског банкарског сектора у ову локалну заједницу.

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić sa turskim ambasadorom u BiH.

Градоначелник Добоја рекао је новинарима да је географски положај Добоја интересантан за турске инвеститоре јер их приближава западној Европи, додајући да постоји и заинтересованост банкарског сектора да буде у Добоју. Он је подсјетио на помоћ грађана Турске овој локалној заједници након мајских поплава из 2014. године.

Gradonačelnik Doboja Jerinić daje izjavu medijima nakon sastanka sa turskim ambasadorom u BiH.

“Радује ме што се амбасадор Коч увјерио да је град Добој отворен, мултиетнички град који пружа свима једнаке шансе”, истакао је након састанка градоначелник Јеринић.