Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Одржан пријем поводом Божића и Дана Републике Српске

Prijem povodom Dana Republike Srpske.

Данас је у сали Скупштине града Добоја одржан традиционални пријем поводом Божића и 9. јануара, Дана Републике Српске. Пријему су поред градоначелника Добоја Бориса Јеринића и предсједника Скупштине града Сање Вулић, присуствовали и бројни гости – локални привредници и представници удружења грађана, представници у институцијама Републике Српске из Добоја, припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске и Оружаних снага БиХ, те представници вјерских заједница.

Градоначелник Добоја Борис Јеринић рекао је да град у овој години очекују бројни инфраструктурни пројекти, међу којима је градња меморијалног парка 9. јануар, гдје ће се налазити спомен-парк и централни споменик. Он је навео да ће будући парк бити смјештен непосредно уз Спомен-храм Рођења Пресвете Богородице и да ће бити већи од Парка народних хероја.

Он је за ову годину најавио и реконструкцију Улице краља Александра у ужем дијелу града, градњу новог објекта административног центра, те реконструкцију дијела магистралног пута на који се наслања град.

Градоначелник Јеринић је најавио и наставак започетих пројеката, наводећи да је почела изградња објекта нове болнице, да су у току радови на спортској дворани, те да се након ратификације уговора у Савјету министара наставља изградња Коридора “Пет це”.

Такође је истакао да развој ове локалне заједнице обухвата паралелно изградњу градског језгра и руралног подручја.

Предсједник Скупштине града Сања Вулић рекла је да је Добој данас поносан и пун љубави, каква јесте и Република Српска.