Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Потписан уговор за пројекат ”Пријатељи породице”

Градоначелник Добоја Борис Јеринић и предсједник Управног одбора Фондације “За живот” Драган Дакић потписали су данас Меморандум о сарадњи на реализацији пројекта “Поносна картица”, који омугућава попуст вишечланим породицама приликом куповине роба и услуга код одређених привредних субјеката.

Пројекат се односи на породице са троје и више дјеце, од којих је барем једно малољетно.

Картица гласи на мајку или стараоца/издржаваоца дјеце, а њену намјенску употребу гарантује Фондација “За живот”, који је ексклузивни носилац франшизе за територију БиХ.

Градоначелник је истакао да је ријеч о наставку пронаталитетне политике коју спроводи Градска управа и позвао локалне привреднике да се прикључе програму.

Он је позвао вишечлане породице да искористе бенефите које картица пружа и најавио да ће информације за добијање картице бити објављене на интернет страници Града, путем медија или грађани могу лично да се информишу у Градској управи.

Дакић је навео да корисници картице могу очекивати велике финансијске уштеде, а према досадашњем искуству у око 10 локалних заједница у Српској, које учествују у програму.

Састанку је присуствовао и предсједник добојског Удружења вишечланих породица “Четири плус” Оливера Недић, која очекује да ће више од 200 вишечланих породица са овог подручја остварити завидне финансијске бенефите.