Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Градоначелник Јеринић уприличио пријем за делегацију братског Цеља

Градоначелник Добоја Јеринић уприличио је у Градској управи пријем за делегацију словеначког града Цеља коју су чинили жупан Матија Ковач, поџупан Само Сеничар, предсједник Комисије за међународне односе Доминик Оцвирк и шеф Кабинета жупана Барбара Бошњак. Ковач је први пут од када је постао жупан Цеља посјетио побратимљени град Добој.

Сарадња ова два града, Добоја и Цеља дуга је око 60 година. Та повезаност нарочито се исказала током катастрофалних поплава 2014. године, када је Цеље несебично притекло у помоћ Добојлијама, дајући помоћ у људству, новцу и материјалним средствима. Односе ће унапређеивати речено је након састанка у Градској управи Добој. Велики број дјеце из Добоја скоро сваке године одлази на зимовање у цељску Кочу, а сада би могло доћи и до до реализације пројекта у склопу кога бизаједно љетовала дјеца из ова два побратилмљена града.

Делегација из Добоја ускоро би могла посјетити братску словеначку општину, како би им пренијели њихова позитивна искуства.

Градови Цеље и Добој су братимљени још од 1965. године. У Добоју постоји и Цељска улица. Одавно сарадња постоји и у спорту. Учествовали су и раније, али је и ове године екипа из братског Цеља била дио 54. Међународног рукометног ТВ турнира шампиона.