Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Одржана 6. редовна сједница Скупштине града

Скупштина града Добоја усвојила је данас Нацрт буџета за идућу годину у износу од 53.356.000 КМ, што је за 14 одсто мање од планираних средстава првог ребаланса текућег буџета.У скупштинском материјалу о Нацрту буџета наводи се да у укупним буџетским средствима порески приходи чине 49 одсто, непорески 32 одсто, док остало чине примици од нефинансијске и финансијске имовине, те задуживања.

Планирани порески приходи износе 26.181.000 КМ и за 12 одсто су већи у односу на први ребаланс за текућу годину. У структури, највеће учешће имају приходи од индиректних пореза са 72 одсто и који чине 35 одсто укупних буџетских прихода. Непорески приходи планирани су у износу од 16.967.000 КМ и за 17 одсто мањи у односу на први ребаланс у текућој години.

Замјеник градоначеника Добоја Славко Ковачевић рекао је новинарима да ће Нацрт бити упућен у процедуру јавне расправе и да су могуће одређене измјене. Усвојена је пореска стопа за опорезивање непокретности која се за наредну годину утврђује у висини од 0,20 одсто, односно 0,10 одсто за непокретности у којима се непосредно обавља производна дјелатност.

Одборници су данас усвојили одлуке о ангажовању новчаних средстава, и то 50.000 КМ за тенисера Марка Максимовића за даље учешће на професионалним турнирима, 20.000 КМ акционарском предузећу “Добојинвест” на име финансијске помоћи усљед тешке материјалне ситуације друштва, те 20.087 КМ Удружењу грађана “Церици” из Глоговице за измирење пристиглих обавеза.

Усвојена је и одлука о расписивању избора за чланове 67 савјета мјесних заједница на подручју града који ће бити одржани 12. децембра од 9.00 до 16.00 часова. Одборници су усвојили информацију о стању споменика и спомен-обиљежја из Другог свјетског рата на подручју Добоја, а закључцима се задужује Удружење антифашиста и бораца НОР-а да до сљедеће сједнице Скупштине града припреми програм и финансијски план за обнову ових обиљежја, а Одјељење за финансије да у градском буџету за 2022. годину обезбиједи средства за ове активности.