Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Положен камен темељац за изградњу моста на ријеци Спречи у Сувом Пољу

Положен је камен темељац за изградњу моста на ријеци Спречи, који спаја град Добој и федералну општину Добој Исток. Уговор о изградњи потписали су представници града Добоја, општине Добој Исток и Заједнице општина турског свијета. Вриједност инвестиције износи око 450 хиљада еура.

Монтажни и дрвени мост на ријеци Спречи, који спаја град Добој и федералну општину Добој Исток ускоро ће бити замијењеним новим, савременим мостом. Положен је камен темељац за његову изградњу. Радови би требали бити завршени до краја ове године. Вриједност изградње овог моста је око 450 хиљада еура, а од тог износа Заједница општина турског свијета издвојиће 300 хиљада, док ће остатак обезбиједити град Добој и општина Добој Исток.

Ово је један од највећих пројеката који смо данас потписали овђе у Добоју и надам се да ће овај мост бити један траг између БиХ и Турске, рекао је Фахри Солак , генерални секретар Заједнице општина турског свијета.

Изградњи моста највише се радују мјештани Сувог Поља и других мјесних заједница на подручју Озрена, као и оних које се налазе на подручју општине Добој Исток у Федерацији БиХ.

– Овај мост ће повезивати Добој Исток и Град Добој на ријеци Спречи. Мост “Мира”, како је назван био је поптребан за све становнике општина Петрово и Добој Исток. Мостови су ти који спајају људе и ово је нешто што је требало граду Добоју– изјавио је Борис Јеринић, градоначелник Добоја.