Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Уручене захвалнице Омладинске банке Добој

Град Добој и Фондација Мозаик већ трећу годину финансијски подржавају рад Омладинске банке Добој, која је у овој години подржала пет друштвено корисних пројеката за младе. У следећој години биће обезбијеђена средства за идеје које осмисле неформалне групе младих. Санација Дома културе у Доњој Грапској један је од пет пројеката, чију је реализацију подржала Омладинска банка Добој. Средства уложена у уређење овог дома су 2.500 конвертибилних марака.

Мјештани мјесне заједнице Зелиња Горња сада имају уређено спортско игралиште. Његово уређење био је један од пројеката, који је реализован. У пројекту је учествовало тридесетак младих, а уложено је више од 2.000 конвертибилних марака. За реализацију пет пројеката у овој години Град Добој и Фондација Мозаик уложили су 11.000 конвертибилних марака. За три године реализовано је укупно 16 пројеката, а утрошено је више од 40.000 конвертибилних марака. Пројекти су се углавном односили на реконструкције дјечијих и спортских игралишта, домова културе и омладинских домова. Такође, и у граду су реализовани одређени пројекти као што је нпр. турнир Стреет wоркоут, гдје се пројекат односио на организацију турнира.

Програм Омладинске банке у Добоју наставља се и у 2020-тој години. Циљ је повећати учешће младих у процесима локалног развоја Града Добоја са акцентом на руралне средине додјелом бесповратних средстава за пројектне идеје које осмисле неформалне групе младих. Свим учесницима пројеката овом приликом су уручене захвалнице, чиме је озваничен завршетак успјешне године за Омладинску банку Добој.