Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Одржана 14. сједница Привредног савјета

Данас је одржана 14. сједница Привредног савјета Града Добоја, на којој је разговарано о више тема које су актуелне за добојске привреднике, али главна тема је био предстојећи Сајам запошљавања. Трећи сајам образовања одраслих и запошљавања, за који се до сада пријавило 18 привредника који су понудили око 150 радних мјеста, биће одржан у Добоју у сриједу, 4. децембра 2019. Осим привредника, учешће је потврдило и шест школа страних језика и установа које се баве образовањем старијих лица.

Руководилац добојске филијале Завода за запошљавање Републике Српске Сандра Татић рекла је да се на евиденцији незапослених води 4.050 лица која активно траже посао, а најтраженија занимања су професори математике, енглеског и њемачког језика. Татићева је навела да су на тржишту рада тражене и занатске услуге – молери, зидари, бравари, тесари, вариоци, као и текстилци, којих нема пријављених у Заводу.

Градоначелник Добоја Борис Јеринић рекао је да је задовољан резултатима претходна два сајма запошљавања.

Градоначелник Јеринић је током паузе данашње сједнице добојског Привредног савјета новинарима рекао да се, осим о организацији Сајма, расправља и о висини локалних комуналних такса, за које је истакао да су доста конкурентније за улагање инвеститора у односу на локалне заједнице у окружењу.