Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске у посјети Добоју

Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Сенка Јујић, посјетила је данас град Добој гдје је разговарала са градоначелником Борисом Јеринићем и сарадницима. Она је изразила задовољство начином реализације информационог система “е-Беба” у Добоју, чија је болница “Свети апостол Лука” прва у Српској почела са примјеном овог система.

Јујићева је рекла да је овај информациони систем један од важнијих за Владу Републике Српске, те да су се послије 23. јуна када је почела његова примјена, укључиле и болнице у Градишци, Невесињу и Зворнику.

“Ријеч је о модернизацији управе и крајњи је циљ да се избјегну административне обавезе родитеља након рођења дјетета”, рекла је Јујићева новинарима у Добоју, након данашњег састанка са градоначелником Борисом Јеринићем.

Јујићева је рекла да је Градска управа у централну базу другог примјерка матичних књига унијела све и један податак из изворних, а верификација је 90 одсто, те је због тих резултата похвалила рад Матичне службе, градоначелника и Градске управе.

Градоначелник Добоја Борис Јеринић указао је на значај информационог система “е -Беба” за родитеље, али и Градску управу, и истакао да ће по изградњи нове болнице квалитет пружених услуга бити на високом нивоу.

“Све је то показатељ да смо на добром путу, да сарадња са министарствима и Владом Републике Српске и институцијама доприноси бржем и бољем развоју и града Добоја и квалитетнијем начину живота”, истакао је Јеринић.

Након састанка у Градској управи Јујићева и Јеринић посјетили су вакцинални пункт у добојском Дому здравља. “Апелујем да се грађани у што већем броју вакцинишу за добробит свих”, поручила је Јујићева.За вакцининацији и ревакцинацију грађана ангажована су четири пункта.

Јеринић је навео да је у Дому здравља до сада вакцинисано више од 13.000 грађана, а ревакцинисано више од 8.000. Оцијенио је да је зантересованост грађана за имунизацију веома висока. Грађане који су се вакцинисали у неком другом мјесту, Јеринић је позвао да о томе обавијесте локални Дом здравља да би имали преглед вакцинисаних, да би се у складу с тим доносиле и одговарајуће одлуке.

Јеринић је навео да данашње присуство Јујићеве показује опредјељење и одговорност Владе Републике Српске.

Руководилац ХЕС-а Милена Бркић рекла је да имају довољне количине вакцина прве дозе “спутњик ве”, “астра зенека” и “синофарма”, а у наредном периоду очекују и “фајзер”.