Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Одржана Осма редовна сједница Скупштине града Добоја

На Осмој редовној сједници Скупштине града Добоја усвојен је буџет за наредну годину у износу од 54 милиона КМ. Након суфинансирања куповине станова за младе брачне парове усвојен је и приједлог одлуке о куповини стамбених јединица за специјалисте медицине запослене у добојским здравственим установама, Болници и Дому здравља, како би их се стимулисало да остану у Добоју.

За почетак је донесена одлука о куповини 20 стамбених јединица за ове намјене. Слиједи расписивање јавног позива и дефинисање критеријума, по којима би љекари специјалисти могли да конкуришу на овај позив и које би биле њихове обавезе према локалној заједници, која ће издвојити значајна финансијска средства. Циљ је задржати љекаре како се не би дошло у ситуацију, попут неких локалних заједница, да нам недостају одређени специјалисти медицине.

–С обзиром да ће Град финансирати прву стамбену јединицу, тако ће и они имати обавезу према Граду, односно према грађанима Добоја, да један период од вјероватно 20 година остану у Граду Добоју и да буду на располагању у јавним здравственим установама нашим суграђанима. Углавном ово је једна јасна порука за наше здравствене раднике тј. за докторе специјалисте да им Град Добој даје озбиљну шансу, односно прилику за рјешавање важног животног питања – изјавио је Борис Јеринић, градоначелник Добоја.

Дошло је до измјене одлуке о критеријумима суфинанасирања станова за младе брачне парове, због раста цијене метра квадратног стана на тржишту. Умјесто 1600, квадрат од сада кошта 1800 КМ. На овом скупштинском засједању усвојена је и одлука о оснивању слободне зоне и то на три локације: Шеварлије, Велика Буковица и Подновље.

-Ушли смо у процедуру и данас смо донијели одлуку о оснивању слободне зоне. У наредном периоду ћемо то презентовати и имати у понуди за потенцијалне привреднике, који ће имати ту привилегију да улажу у Град Добој. Ово је једна од стимулативних мјера које Град има поред оних инфраструктурних погодности као што је нпр. географски положај. Ово је јасна порука да је наше опредјељење да кроз овај вид стимулације желимо да анимирамо што већи број људи који би дошли у Град Добој и улагали у привреду – рекао је Борис Јеринић, градоначелник Добоја.

Након што је прошао кроз све неопходне законске процедуре пред одборницима се нашао и најважнији документ – буџет. Усвојен је у износу од 54