Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Омбудсман за људска права у радној посјети Градској управи

Омбудсман за људска права БиХ Љубинко Митровић боравио је данас у Добоју у радној посјети, током које је посјетио Градску управу Добој и том приликом састао са замјеником градоначелника Владом Благојевићем и предсједником Скупштине града Сањом Вулић. Разговарано је о досадашњој сарадњи, и унапређењу исте у наредном периоду. Канцеларијски дани Омбудсмана за људска права у БиХ почели су од априла 2017. године у Добоју, а канцеларија за рад са грађанима смјештена је у згради Градске управе.

Након састанка господин Митровић је рекао новинарима да Омбудсман БиХ води двије апелације које су грађани Добоја поднијели против градске управе, док су три у међувремено завршене у корист подносилаца. Омбудсман Митровић је навео да је ријеч о жалбама на Закон о слободи приступа информацијама, те о водоснабдијвању у мјесној заједници Которско. Он је и навео да правници Омбудсмана БиХ у Добој долазе два пута мјесечно. Омбудсман за људска права рекао је да је са Градском управом у Добоју успостављен висок степен сарадње и да је задовољан малим бројем предмета с обзиром на број становника у овој локалној заједници.

Замјеник градоначелника Добоја Владо Благојевић најавио је да ће бити предузете неопходне мјере да се ријеше проблеми који су довели до ових апелација..

Омбудсман за људска права БиХ, након састанка у Градској управи, посјетио је Основни суд и Казнено-поправни завод у Добоју.