Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Шеф Делегације ЕУ у посјети Добоју

Шеф Делегације Европске уније у Босни и Херцеговини Јохан Затлер посјетио је данас Добој, те се састао са градоначелником Добоја Борисом Јеринићем. На састанку је разговарано о тренутном стању у овој локалној заједници, те посљедицама кризе изазване епидемијом вируса SARS-CoV-2. Разговарано је и о пројектима који су претходних година заједнички реализовани на територији Добоја, и њиховом значају за локалну заједницу, као и пројектима који ће се тек реализовати.

Након састанка са градоначелником Добоја, шеф Делегације Европске уније у Босни и Херцеговини Јохан Затлер посјетио је добојску болницу. Болници Свети апостол Лука у Добоју данас су уручена три респиратора, ултразвучни апарат и друга медицинска опрема вриједности 230.000 КМ, која је дио помоћи Европске уније за БиХ за борбу против вируса корона. Шеф Делегације ЕУ у БиХ Јохан Затлер рекао је да је ријеч о дијелу помоћи коју је ЕУ издвојила БиХ за борбу против вируса корона, чија је укупна вриједност седам милиона КМ. Он је истакао да ова помоћ у медицинској опреми представља солидарност европских земаља са грађанима Босне и Херцеговине.

Градоначелник Добоја Борис Јеринић каже да донирана опрема пружа сигурност у борби против вируса корона. Овом приликом градоначелник Јеринић је подсјетио да је ЕУ на различите начине присутна у Добоју од 2014. године и великих поплава, те да је у протеклом периоду реализовано много заједничких пројеката.